Slöjdlexikon

  • Instruktiva närbildsfilmer
  • Genomarbetade beskrivningar och mönster
  • Allt samlat och strukturerat, direkt online
  • Kontinuerliga uppdateringar
  • Tillgängligt från allt som går att surfa på

Videolänk

Du förmedlar fingerkänslan

Din tid är viktig, låt Slöjdlexikon visa tekniken så att du får tid för fingerkänslan och mötet med eleverna. Använd projektor och visa för hela gruppen samtidigt eller låt eleverna använda Slöjdlexikon individuellt. Materialet är noga granskat, genusneutralt och på svenska. I Slöjdlexikon har vi samlat slöjdkunskap från flera svenska pedagoger, specialiserade på sitt område och skolan. Allt är samlat och strukturerat, för att avlasta dig och spara tid. Slöjdlexikon utökas kontinuerligt med nytt material, och du har hela tiden tillgång till det nyaste.

iPad, mobil eller dator
Slöjdlexikon funkar på allt

Slöjdlexikon online finns alltid: Du och eleverna kan använda Slöjdlexikon var du vill, när du vill och från vilken platta, mobil eller dator som helst. 

Var elev följer sin beskrivning, i sin egen takt

Allt fler skolor har nu surfplattor eller laptops till sina elever. Har dina elever det, eller har du tillgång till en klassuppsättning? Låt dem fyllas med slöjd så att alla elever kan ha Slöjdlexikon framför sig och följa sin egen beskrivning. Med ett 16- eller 32-abonnemang kan hela klassen arbeta var för sig och i sin egen takt.

Detaljerade filmer och inspirerande beskrivningar

Slöjdlexikon består av 13 kurser, här finns kunskap om trä, metall, textil och andra material. Slöjdlexikon lär även om idéutveckling, kulturella uttryck och olika miljöaspekter. Kurserna består av flera olika delar, bland annat ett lexikon som grundligt går igenom teknikens olika moment. Varje teknik presenteras med historik och en övergripande introduktion, samt har en mängd olika beskrivningar och mönster.

Fri support

Vi värnar om ett ständigt fungerande Slöjdlexikon och ger dig alltid fri support. Både Slöjd-/Bildportfolio och Slöjdlexikon är programmerade i Sverige av svenska programmerare – för trygghet och snabb respons.